God Jul pa er!

Hej hopp!
Far val onska er alla en God Jul sahar i efterskott - hoppas ni haft det bra. Sjalv har jag haft det annorlunda men trevligt!

Dagarna fore jul tog jag det bara lugnt - vart ute pa Paragliding vilket var ratt coolt fast inte riktigt sa spannande som jag hoppats pa...fin utsikt var det iaf.
Sedan spenderade jag nagra dagar i parken - kopte en ny bok - The Lovely Bones (now a major motion picture) som jag har haft seriosa problem att lagga ifran mig, obehaglig ibland men bra.

Julen bestamde vi alla har i var lilla enhet skulle firas med en julmiddag - tillagad av allihopa. Jag och en annan svensk tjej - Emma, skulle fixa kottbullar och rodbetssallad, en kanadensiska - Angela, skulle fixa potatisgratang och tva hollandska killar skulle fixa efterratt. Sa julafton spenderades med inhandling och sedan satt vi och spelade kort hela eftermiddagen och lyssnade pa julmusik - i t-shirt med solen stralande utanfor...valdigt mysko.
Sedan lagade Laszlo - en aldre ungersk man - pasta carbonara, sa av nagon anledning bestamde vi att vi skulle laga julmiddag pa juldagen istallet sa efter middagen fortsatte vi med kortspelandet och sedan varmde jag och Emma pa mulled wine - som ar sa nara glogg man kan komma - och at Annas pepparkakor som vi hittat i en affar :-)
Och med julmusik i bakgrunden oppnade vi julklappar - var valdigt trevligt. Och TACK sa jattemycket. Orhangena var jattefina mamma!


Sedan skulle jag, Emma och Angela ga ut pa krogen sa efter att Angela sminkat mig (hon insisterade) sa drog vi ut, drack lite ol (vin for dem) spelade biljard och raknade ned till juldagen.

 



Sa juldagen spenderades mest med en lugn morgon och sedan bjod hostellet pa BBQ sa da hade vi jullunch. Sedan sloade vi lite till - allt i julens anda. Sedan tog vi en tur ned till sjon dar en hop folk samlats for BBQ. At lite glass och sloade i solen.


Sedan gick vi tillbaka och borjade med matlagandet. Jag och Emma satte igang med rullandet och nar allt var fardigt hade vi igang julmusik, tande ljus och avnjot var julmiddag.


Var riktigt gott och riktigt trevligt. Sedan fixade killarna efterratt som ocksa var riktigt smarrigt och efter det var vi ratt lata men vi spelade lite kort och sedan var det dags att ga och lagga sig...och i och med det var den sista julen det har decenniet over.

Idag har varit en slapp dag - jag och Emma kom nyligen hem fran bion dar vi sag en sexig Robert Downey Jr som Sherlock Holmes...mumma! Den var bra saklart - men jag vet inte om det ar for att jag blir lite forblindad av bara det faktum att Downey ar med i den :-) Haha na men den var faktiskt bra - och den har en hel del smart snyggt filmade scener.

Imorgon bar det iaf av mot Dunedin sa iafll jag inte datoriserar nagot de kommande dagarna vill jag bara passa pa att saga:
God Jul och Gott Nytt Ar!
Hoppas ni far en bra start pa det nya decenniet (galet) och sa ses vi snart - precis som Dave Grohl sager - nasta ar :-)
RSS 2.0