All I want for christmas is

Först och främst: God jul och god fortsättning på er allihopa!
Känns lite skumt att julen redan är över, den kom och gick ganska obemärkt - kanske för att man jobbade så mycket och inte direkt hann komma in i det hela...
Men men - så är det.
 
Vad har hänt annars då?
För några helger sedan var det middag här - jag, Marcus, mamma och pappa åt lite ihop och spelade kort.
Veckan därpå var en riktig berg-och-dalbana då det på tisdagen blev midnattspremiären av The Hobbit för mig och Marcus. Jag såg till att ladda ordentligt genom att lägga mig och vila i ett par timmar på kvällen och sedan dricka lite kaffe - allt för att inte behöva känna mig trött under filmen. Och det gick jäkligt bra måste jag säga - var jäkligt pigg faktiskt. Och filmen var som tur var ingen besvikelse, kände mig överlag väldigt nöjd när den var slut - men sedan kommer jag inte ihåg boken så bra vilket kanske hjälpte... Det enda jag tyckte var lite störande var att det var betydligt mycket mer CGI än i Sagan om Ringen. Annars tyckte jag den var riktigt bra - och "gåt-scenen" mellan Bilbo och Gollum var grymt bra på alla sätt och vis.
Sedan blev det ett par timmars sömn innan det var dags att ta bussen hem och börja jobba. Jag trodde att jag skulle vara helt paj men konstigt nog var jag hur pigg som helst! Men sedan började man känna av sömnbristen när man väl kom hem, då kändes det lite tungt.
Torsdagen och fredagen sedan var jag i Tranemo - och torsdagen var den pissigaste dagen på väldigt länge.
Det enda som var bra var det helsköna luciagänget som kom och sjöng för oss - det bästa jag har sett faktiskt. Väldigt svängigt och inte alls stelt och tråkigt, men så var de ackompanjerade av en spanjor på gitarr också! :-P
Sedan vart det bara jobbigt dock.
Kom ut sist som vanligt och visste redan innan jag åkt att jag skulle bli försenad så det var bara att avboka eftermiddagens planer. Ute på turen upptäckte jag sedan att jag hade glömt en del av posten på stationen eftersom jag fick hjälp med att plocka ned litegrann och någonstans hade det väl skett ett missförstånd eller blivit fel.
Hur som så gick turen jäkligt segt och jag var redan sen när jag kom till tågrälsen vid Nexans - där bommarna självfallet var nere. "Så jävla typiskt, men tåget kommer nog snart" - tänkte jag naivt. Efter tio minuter tänkte jag att "nu måste det ju komma". Efter trettio - och efter att ha sett bil efter bil vända - började jag få lite smått panik. Där satt jag med en massa post och STT och en hyffsad bit av turen kvar, vetandes att om en timma går alla hem på postkontoret och jag har ingen aning om hur jag tar mig tillbaka till Tranemo.
Tillslut fick jag iaf tag på någon i FC i tranemo och de tyckte - som jag - att jag skulle avbryta turen och åka tillbaka. Jag fick reda på hur jag skulle köra och det var tack och lov inte särskilt komplicerat.
När jag kom tillbaka var jag så jäkla trött - på alla sätt och vis, men framförallt på jobbet och det stället.
Som tur var hade jag skjuts hem av mamma vilket var mer än guld värt den dagen. Sedan att hon fick se sin dotter bryta ihop och lipa som aldrig förr - det får man väl ta när man är mamma! ;-)
På fredagen kände jag mig fortfarande helt slut från gårdagen, det var som om någon bara hade tömt mig på all energi - men det var bara att ta sig igenom dagen och sedan hade jag skjuts hem som tur var.
På lördagen sedan så var jag och pappa i stan och köpte mig en tv - det kändes väldigt mysigt måste jag säga.
När den hade lämnats av hemma så åkte jag tillbaka till stan, var hemma hos Marcus en sväng och sedan tog vi oss bort till Sjöbo på lite kalasande för Muffe. Sedan blev det också en sväng inne på Grand. Väldigt trevligt.
Söndagen blev sedan väldigt passiv - hade tänkt att köpa julklappar men det blev mest säng och soffa den dagen.
På måndagen sedan var det nya tag - kände mig rätt förstörd men släpade ändå mig iväg till stan och inhandlade de flesta julklapparna vilket kändes väldigt skönt. Sedan blev det mest jobb hela veckan, blandat med några visiter från mor som först var underbar och fixade en gran till mig och sedan bakade och lagade en massa mat inför jul.
På fredagen skulle jag, Johanna och Anneli egentligen åkt till Liseberg men som tur var (hade en av de värsta turerna på moppen någonsin - tror inte jag någonsin har haft så ont i kroppen pga kyla, riktigt vidrigt och tårarna var baske mig inte långt borta) bestämde vi oss för att göra något annat istället. Vilket slutade med att vi var hemma hos mig, åt tacos och tjötade.
På lördagen var det full fart nere på posten och jag slängde på mig en tomteluva och hade på mig ute på turen - det var ganska mysigt ändå måste jag säga. När jag kom hem, fixade mamma med julskinka och bakade än mer och på kvällen kom en fantastiskt stilig yngling och hälsade på! Det var nog också första gången någonsin som jag somnade före nämnda yngling.
På söndagsmorgonen - dan före julafton - hade vi grötfrukost, jag, Marcus, mamma och pappa - väldigt mysigt.
Sedan åkte jag iväg och jobbade en sväng och på kvällen bar det av ut till frölunda och familjen Andersson. Och vi kom fram trots snökaoset - inte för att jag tvivalde för en sekund! ;-) Hur som så blev det lite julmat och uppesittarkväll med bingolotto - väldigt mysigt. Trots att jag var rätt trött så blev det ganska sent, så det vart lite segt att komma upp på julaftons morgon. Det blev iaf frukost, julklappar och fika och sedan bar det av ner till Öhrströmarna där julafton firades med julmat, godis, en sjuhelsikes massa julklappar (alla väldigt bra dock) och julklappsspelet. Sedan körde jag hem mamma och pappa - väldigt lugnt och försiktigt, innan jag kom hem med alla påsar och kassar och kollapsade på madrassen och sov i elva timmar - helt underbart.
På tisdagen blev det en tur till stan för att träffa en massa folk - Axel, Linn, Daniel, Åsa och många fler. Vi spelade bla lite spel och tjötade. Tyvär var jag rätt trött och inte riktigt på humör så jag kände mig rätt överflödig. Och trots att det var en väldigt dryg bussresa med massa odrägliga fulla människor var det skönt att komma hem.
Och igår jobbade jag, igen. Det var segt men ganska skönt komma ut och göra något. Kvällen sedan spenderades med Lady och Lufsen (ganska mysigt men inte lika mysigt som att titta på Skönheten och Odjuret förra året - kan ju iofs haft något med sällskapet att göra) och Zorro.
 
Så, efter denna roman är det kanske dags att avrunda. Tänkte bege mig till sängs och glädjas över att det är fredag imorgon vilket innebär att det snart är långhelg - skall bli så skönt!
Ha det fint!
God natt!

 
RSS 2.0