Kissing joey...

Tjosan!
Hur ar det med er dar hemma i kylan? Drojer ju inte sa lange innan jag joinar er igen - men jag kan njuta av varmen ett tag till iaf...aven om det ibland ar nagot for varmt att njuta av. Men det kommer nog bli lattare nar jag kommer ned till kusten. Just nu ar jag i Brisbane efter min avslutade tour med Adventure Tours fran Adelaide till Alice Springs. Tyvarr maste jag ju saga att det kanns skont att det ar over och att jag kande mig helt slut tomd pa energi efterat - detta pga nagra individer som man helst bara hade velat strypa. Sa tyvarr var turen inte alls sa bra som jag hoppats pa for dessa irriterande, gnalliga, gapiga individer forstorde for alla andra - grupp och guide inkluderat. Lagg da till att det var en 40 grader varmt nastan varje dag, langa korningar - och de mest javulusiska flugor jag nagonsin rakat pa...
Allt var inte daligt dock - det fanns fortfarande nagra trevliga personer pa bussen och vi akte till en hel del intressanta stallen. Bla Coober Pedy - en opalbrytnings by dar vi fick besoka en opalgruva och dar varat hostell lag inne i ett berg (70% av invanarna i Coober Pedy bor under marken). Dessutom besokte vi ett par som tar hand om kangrur - babisar som forlorat sin mamma av en eller annan anledning. Och dar fick vi halla tva sma "joeys" som de kallas nar de ar sma - hur mysigt som helst och jag ville bara ta med mig dem hem :-) Helt klart nagot av det basta vi fick gora! Och om man blaste dem lite latt pa nosen sa borjade de slicka en i ansiktet - man kunde ju inte annat an bli kar :-)


Vi besokte ocksa Uluru (Ayers Rock) for solnedgang, soluppgang och promenad runt, promenerade vid Kata Tjuta (The Olgas) och Kings Canyon - som jag nog faktiskt tyckte bast om utav de tre. Sa sov vi ute tva natter ocksa i sa kallade swags som ar som en barbar madrass (inte lika tjock dock, men inte lika tunn som ett underlag) man slanger ut pa marken och sa lagger en sovsack pa. Var ratt trevligt - forsta gangen iaf. Vi lag och tittade pa stjarnorna och sag ett antal stjarnfall.

Vi gjorde val ett antal saker till - men det dar ar det jag kommer komma ihag bast.
Nu som sagt ar jag i Brisbane och vilar upp mig. Kanner inte direkt for att gora nagot mer aven om jag skulle vilja aka till Fraser Island - men det far nog vara till en annan gang. Kanner inte for nagra mer turer. Aker nog istallet ned till nagot stalle utmed kusten och tar det laugnt pa stranden i nagra dagar innan det blir dags att aka hem - later valdigt trevligt i mina oron efter ett antal dagar inne i "red center".

Har inte gjort sa mycket idag mer an att ga runt - stan och botaniska tradgarden. At lite sushi dar i parken och lyssnade pa hur de stamde sina instrument infor kvallens konsert.
Skall ga tillbaka till hostellet snart och troligtvis ta ett dopp i poolen och sola lite. Ikvall drar jag tillbaka ned till botaniska och latar mig lite i graset eller pa en bank och lyssnar pa Them Crooked Vulture :-) Har inte kopt nagon biljett sa jag tar "second best thing", skall bli trevligt.
Och imorgon ar det Australia Day sa da ar det en massa aktiviteter i stan och sedan ger jag mig vidare for strand och hav - yey :-)
Sa det ar lugna dagar har innan jag aker hem...precis sa som det skall vara!

Sa, snart ses vi!
Ni far ha det sa bra tills dess!
Puss
RSS 2.0