Börja om från...

Okej - bli inte chockade nu, men ja här är ett nytt inlägg på bloggen - vet att det var en evighet sedan sist, men efter diverse pikar gör jag nu en insats och skriver några rader.
 
Är svårt att veta vad man skall skriva om dock när det har gått så lång tid.
Något stort som jag inte tror jag har skrivit om är skidsemestern i Kläppen.
Jag och Marcus började ju dock med att värma upp helgen innan med att åka en sväng till Hestra för att jag skulle få pröva på lite. Det började bra med att jag trodde att jag aldrig ens skulle komma ifrån parkeringen - inte utan att bryta minst ett ben iaf! Men lo and behold - det gick sakta och vingligt men jag klarade mig hela vägen bort till anläggningen. Sedan skulle man ju försöka sig på det här med skidåkning då - kändes inte alls som ett bra tecken att man var livrädd att ens ta sig till barnbacken :-) Men jag ramlade inte en enda gång så det kändes ju bra! Åkte lite i barnbacken och det gick rätt bra och såg visst bra ut (har jag iaf fått höra från inte helt opartiska källor :-P). Sedan blev man dock pålurad en backar som man inte alls hade skills att hantera (tror jag såg ut som " a deer caught in the headlights" när jag kom upp till krönet), så då blev det lite sämre med det stående åkandet och blev mer "kana fram på rumpan/sidan akning". Så jag vart rätt öm när vi avrundade - men jag kände mig som tur var inte avskräckt.
På torsdagen sedan bar det då av upp norrut - tidigt som tusan åkte vi så man satt mest och halvslumra första biten av resan. När vi kom fram efter ett x antal timmar var det strålande solsken och temperaturen var inte riktigt så farligt låg som några timmar tidigare. En perfekt dag för skidåkning kan man väl säga.
När alla var färdiga och inpackade bar det av direkt upp i backarna och sedan var det bara att njuta av åkning resten av dagen. Jag värmde upp lite i barnbackarna och hängde sedan på så gott jag kunde. Tog inte så lång tid innan jag började undra varför jag inte hade åkt skidor tidigare - så jäkla kul! Fast man var rätt trött på kvällen! På fredagen var vädret lika strålande, så efter frukosten var det bara att ge sig ut igen och njuta. Dagen bestod mest av åkning och matpauser :-) Hade lite svårt med åkningen framemot eftermiddagen vilket jag trodde berodde på trötthet men som jag senare insåg handlade om att jag hade spänt bindningen på pjäxorna för löst vilket gjorde allt något ostabilt - är nämligen inte riktigt lika lätt som det låter!
Lördagen bar med sig sämre väder men det hindrade oss inte från att åka hela dagen ändå. jag vågade mig på någon lite mer avancerad backe den dagen. På kvällen blev det lite tävlingar och lekar med petterson familjen.
På söndagen var det dags att åka hem - men först blev det några timmar i backarna. Jag passade på att ta några åk i några brantare/mer avancerade backarna och det gick faktiskt riktigt bra. Sista åket var dock fruktansvärt smärtsamt och jag trodde nästan mina stackars muskler skulle ge upp - kändes nästan som om de brann i dem :-)
Sedan blev det en lång bilfärd hem från en riktigt mysig semester!
 
Annars har det inte hänt jättemycket spännande. En massa jobb, några spelkvällar, film och bio - nu senast Iron Man 3 som var bra, bättre än 2:an. Jag har fixat en soffa - även om leveranstiden på den är löjlig så jag väntar fortfarande. Vi har hjälpt mamma att flytta till Håcksvik och firat påsk där. Valborg firades in i Älvsered med riktigt fina fyrverkerier.
Men om jag skall hoppa till denna veckan så har det varit ganska lugnt. Var med ute i Ambjörnarp i torsdags då det var en ledig dag. Jag satt väl mest och tittade på när andra gjorde vettiga saker, så det var en rätt lugn dag. Passade Melvin ett par ögonblick, och han var så snäll och lät mig tro att jag gjorde ett fantastiskt jobb, plus att han stod ut med mitt sjungande! :-)
Helgen har jag mest spenderat med att städa, spelade lite spel med Marcus i lördags men annars vart det väldigt lugnt. The Office och Hogfather är det som har underhållt mig annars. Idag har jag faktiskt jobbat - var väldigt längesedan jag körde tömningsturen faktiskt.
 
Och det får nog räcka. Tänkte gå och lägga mig nu, ladda för morgondagens jobb.
Så ni får ha det så fint, och god natt!
RSS 2.0