Paradiset eller filmkuliss - eller bada och.

Kia Ora! (uttalas kiora)
Sitter just nu i Mercury Bay - eller Whitianga som det egentligen heter och lyssnar pa hur regnet oser ner utanfor.
Ar riktigt skitvader sa det ar helt och hallet en innedag idag. Far val ta och underhalla mig med film eller nagot liknande senare.
Bor pa ett hostell som heter Turtle Cove och som ar ett riktigt mysigt stalle - de som skoter stallet ar hur trevliga som hellst. Dessutom har de flera katter som bor har.
Kom hit i onsdags efter ett besok i Thames som verkar vara ett fint stalle - angrar att jag inte hoppade av dar nagon dag sa man kunde traskat runt i skogen lite, men det kan jag kanske gora senare om jag skulle vilja det...
Sedan bar det av mot Hot Water Beach - dar fick vi en kort stund pa oss att utforska just varfor stranden fatt sitt namn. Det ar namligen sa att pa ett visst stalle dar kan man grava sig ett hal i sanden och da kommer varmt vatten valla upp och man far sig en egen liten jaccuci. Sa nar vi kom dit gravde jag ner fotterna och kande dem omsvepas av varme. Det finns till och med ett sarskillt stalle dar det ar sa varmt att det angar om sanden - gar man dar sa ar det sa varmt att man branner sig - vilket flertalet av oss markte :-)
Efter det drog vi vidare mot Cathedral Cove - efter att ha beundrat utsikten gick jag stigen ner mot stranden - sallskapade med en kanadensiska pa vagen ned.

Det tog lite drygt 45 minuter att komma dit men det det var det definitivt vart! En av de vackraste platserna jag nagonsin sett motte oss nar vi kom fram.




Jag vet med sakerhet att atminstone en person som laser detta har sett den har platsen - aven om det var pa bioduken.
Det var namligen vid Cathedral Cove som inledningsscenen till Prins Caspian spelades in - platsen dit Lucy, Edmund. Susan  och Peter forst kommer till nar de anlander till Narnia.
Helt fantastisk plats (har bilder man kan tyvarr inte lagga upp dem nu) med en stor sandstrand, klippor och sa da den stora klippan med en oppning i som leder till andra sida stranden. Jag hade kunnat stanna dar i en evighet men sa funkar det tyvarr inte nar man aker med Kiwi Experience och alldeles for snart var jag tvungen att ga tillbaka. Vilket kanske later mycket lattare an det faktiskt var. Lat mig saga sa har - vi hade nerforsbacke hela vagen dit, vilket betydde att vi hade uppforsbacke hela vagen tillbaka - dessutom borjade hela aterpromenaden med ett gang helvetestrappor som jag inte alls lagt marke till nar vi gick ner :-) Kandes som om jag hade sprungit ett marathon nar jag kom tillbaka... Men det var det vart. Jag skall forsoka ta mig tillbaka dit sa snart vadret blir battre.

Forutom det har jag inte gjort sa mycket har mer an att utforska byn.
Internet har ar tyvarr ganska dyrt och ineffektivt sa bilder och fler inlagg far nog vanta tills jag kommer till Rotorua.
Men ni far ha det sa fint. det tanker jag ha det bara regnet vill upphora nagon gang och solen vill visa sig.
Kram!
RSS 2.0