Hyr stället

Tjosan! Nu vart det helg igen - så jäkla skönt! Har iofs varit ledig idag också - så det blir långledigt denna veckan.
Har dessutom haft två riktiga slappveckor på jobbet, men mer om det strax.
Har hänt ganska mycket det senaste - och jag har ju inte skrivit på ett tag.
 
Bland annat så har det varit skräckfilmskväll hemma hos Anneli - jag, Johanna och Anneli satt och bet på naglarna till Rec och Rec 2 medan Debbie inte vart lika imponerad. Tyckte dock att Rec 2 förlorade mycket av "Rec-charmen" när det uppdagades att det inte var zombies de hade att göra med.
Sedan har det blivit en del packning såklart och så var jag och mamma en sväng på Ikea där jag köpte ett matbord och stolar - som vi precis fick med oss hem i bilen. :-P
Förrförra helgen packade jag ytterliggare och så skulle jag vara duktig på söndagen och åka iväg tidigt till fyndlagret för att köpa lådor och hade helt glömt av omställningen till vintertid, vilket jag inte kom på förrän jag kom tillbaka hem fortfarande irriterad över att det hade varit stängt. Så det var bara att åka tillbaka igen.
 
Förra veckan jobbade jag två dagar i Tranemo - vilket gick bra. Bättre än sist iaf :-)
Sedan var jag på fack-utbildning i Göteborg i tre dagar också - vilket var väldigt intressant. Det enda som var mindre bra var att det var jobbigt att sitta ned så länge och så blev det lite väl mycket information ibland. Annars var det jäkligt bra - lärde mig väldigt mycket om allt från pensioner (mycket intressantare än det låter) till kollektivavtal. Sedan var det ju ett antal underhållande och spännande karaktärer där också - några riktigt goa göteborgare.
Man skulle åka på sådana saker oftare!
Så det var några riktigt mysiga dagar - än mer så eftersom man uppehöll sig i Borås.
Har också insett att jag saknar pendlandet litegrann - det är så lugnt och skönt på bussen, och så kan man sitta där och läsa lite.
 
Helgen sedan spenderades med att flytta - så nu har jag kommit in i min nya lägenhet! Känns rätt gött.
Men just lördagen när det största lasset gick var rätt tröttsam - jag hade nog lite orealistiska förväntningar på hur mycket som skulle hinnas med. Så på kvällen var det väldigt skönt att få komma iväg en stund då det bar av till Länghem för att fira Martin med familjen Andersson och Pettersson. Blev god mat och roliga tävlingar (är hyffsat nöjd över mina disney-kunskaper). Sedan blev det till att sova första natten i nya hemmet.
På söndagen fixades det lite mer och så hämtade jag pappa i Borås eftersom han kommit hem från en vecka i ett soligt och varmt Spanien (inte alls avundsjuk).
 
Veckan sedan har spenderats en del till att komma iordning här i lägenheten - och det börjar väl ta sig, men nu återstår det svåra i att utse vad för möbler man vill ha - soffa, bokhylla osv. För att inte tala om gardiner och sådant jox!
Något som är väldigt trist dock är att jag har upptäckt att tidigare innehavare inte har städat efter sig - och jag har bara hittat mer och mer. Några saker har varit riktigt snuskiga som jag inte kan fatta att man lämnar efter sig och att de inte har sett vid en inspektion - börjar till och med fundera över om de har kollat städningen överhuvudtaget. Något av det vidrigaste var persiennerna i vardagsrummet - kan inte fatta hur något kan bli så snuskigt inomhus. Det formligen bara rann brunt av all smuts - tog mig två timmar att få dem rena, uscha! Och sedan blev jag tvungen att putsa förnstrena efteråt för det var bara långa bruna ränder på dem - fan inte okej!
 
Hur som helst har det gått ganska långsamt att komma iordning för jag har inte varit hemma så mycket - har blivit några sena kvällar på posten och i onsdags var jag och Robert på ISU-utbildning i Göteborg.
Igår gick jag dock bara halvdag eftersom Madde ville byta en kväll i nästa vecka. Så som sagt - det har varit ganska slappt på jobbfronten det senaste. Tur det kanske med tanke på flytten.
 
Så, idag har jag varit ledig som sagt - har städat och röjt lite och så har jag bakat äppelkaka eftersom Johanna kom förbi en sväng här tidigare ikväll med lilla Fröken Yrväder.
Nu känner jag mig mest rastlös och vill gå och lägga mig för jag har ingen lust att ta mig för någonting.
Har plötsligt fått väldiga besvär att hantera det där med att vara själv - skitjobbigt! Vad gör man liksom? Inget är ju lika roligt att göra om man är ensam. Får försöka gräva ned mig i läsandet igen, men det är svårt när man är rastlös!
 
Anyways, får se om jag kanske kan inhandla lite saker jag behöver denna helgen. Har upptäckt en massa saker till köket som jag verkligen har akut behov av - och några mindre brådskande. Men man kan väl lika gärna köpa på sig lite grejer om ändå är iväg.
 
Nu skall jag sluta slösa bort er tid och önskar er en trevlig helg och en god natt!
Hejs svejs!
 
RSS 2.0